اولین قدم در خرید سمعک

اولین قدم در خرید سمعک

اولین گام برای بهبود وضعیت شنوایی، ملاقات با یک شنوایی شناس برای ارزیابی شنوایی است. این جلسه معمولا کمتر از یک ساعت به طول می انجامد و کاملا بدون درد است. اگر آزمون های شنوایی علائمی از کم شنوایی را آشکار سازند، گام بعدی یافتن راه حل درمانی صحیح آن است. اگرچه وسایل کمک شنوایی از جمله سمعک بطور کامل شنوایی یک فرد را باز نمی گردانند، با این حال می توانند به بازگرداندن توانایی های ارتباطی فرد کمک کرده و سبب بهبود کیفیت زندگی فرد و خانواده وی گردند. در بیشتر از 90 درصد افراد کم شنوا، بهترین روش درمان استفاده از سمعک می باشد. اغلب افراد از وجود سمعک های پیشرفته امروزی با خبر نیستند. شنوایی شناس می تواند بر اساس نیازهای شنیداری، سبک زندگی، اولویت های فردی و بودجه مالی افراد، سمعک مناسب وی را انتخاب نماید.

خرید سمعک
نیاز به سمعک

چه کسانی کاندید خرید و استفاده از سمعک هستید؟

سوالات زیر برای ارزیابی سریع شنوایی شما، بسیار کمک کننده هستند.

اگر حداقل به 5 سوال پرسشنامه بالا پاسخ بله داده‌اید احتمالا دچار درجاتی از افت شنوایی و کاندید استفاده از سمعک هستید. تنها یک ارزیابی شنوایی جامع توسط متخصص شنوایی می‌تواند به تأیید وجود کم شنوایی کمک کند. چنانچه نگران پیامدهای مخفی کم شنوایی روی ذهن و مغز خود هستید، باید هر چه زودتر نسبت به ارزیابی شنوایی کامل و مداخله درمانی لازم اقدام کنید.

در خرید سمعک چگونه انتخاب کنیم؟

انتخاب سمعک تنها بر مبنای اندازه سمعک صورت نمیگیرد. شما باید دستگاهی برگزینید که نیازهای شنیداری شما را تأمین کند و متناسب با سبک زندگی شما باشد. برای مثال کارکردهای اساسی سمعک باید متناسب با میزان فعالیت های روزمره شما باشد. اگر شما فردی فعال از نظر اجتماعی هستید، سمعکی با تکنولوژی پیشرفته بهترین انتخاب برای تجربیات شنیداری شما می باشد. برای درک بهتر سمعک مناسب شما، جدول زیر را ملاحظه بفرمایید:

انواع تکنولوژی سمعک
موقعیت های شنیداری پایه متوسط پیشرفته
مکالمه رو در رو * * *
قدم زدن در پارک * * *
رستوران * *
دورهمی های کوچک خانوادگی * *
مسجد و تالار *
تئاتر و کنسرت *
سمعک مناسب
سمعک مناسب

تکنولوژی های مختلف سمعک چه ویژگی هایی دارند؟

تکنولوژی های مختلف سمعک

تکنولوژی پیشرفته

اگر به دنبال خرید سمعک تمام و کمال و فوق العاده هستید گزینه ای به جز تکنولوژی پیشرفته نخواهید داشت. سمعک های با تکنولوژی پیشرفته، نسخه های کامل تر ویژگی های موجود در رده های متوسط و پایه می باشند و همین عامل آنها را تبدیل به یک گزینه ایده آل برای سبک زندگی فعال و پویا می سازد. در زمان هایی که در داخل یا بیرون خانه سپری می کنید از شنیدن راحت و با کیفیت طبیعی لذت خواهید برد. این سمعک ها دارای کیفیت صدای HD ، میکروفون جهت دار، مدار دیجیتال کاهنده نویز/ فیدبک و سیستم خود یادگیرنده هستند. بهترین امکانی که در این سمعک ها وجود دارد استفاده از بلوتوث برای اتصال بی سیم سمعک به تلفن همراه، تلویزیون و دستگاه پخش موسیقی می باشد. این سمعک ها از قیمت نسبتا بالایی برخوردار هستند.

تکنولوژی متوسط

سمعک هایی با این سطح تکنولوژی، برای افرادی که سبک زندگی فعالی دارند مناسب هستند. این سمعک ها حتی در شرایط شنیداری دشوار کیفیت صدای خوبی دارند. مکان هایی مانند سالن های کنفرانس بزرگ، دورهمی های خانوادگی، مکان های ورزشی و رستوران ها نمونه ای از مکان هایی هستند که سمعک های دارای تکنولوژی متوسط می توانند مفید واقع شوند. سمعک های این رده برای شما امکان تغییر برنامه و بهبود راحتی شنیداری را در شرایط مختلف فراهم می کنند. علاوه بر این، بسیاری از ویژگی های پردازشی آنها بطور خودکار تغییر می کنند و نیاز به تنظیم دستی توسط فرد نخواهد بود. بعضی از این ویژگی های پردازشی عبارتند از میکروفون جهت دار تطابقی و کاهنده نویز خودکار. قیمت این سمعک ها در محدوده متوسط است.

تکنولوژی پایه

تکنولوژی پایه گزینه خوبی برای افرادی است که زمان زیادی را در خانه سپری می کنند و بیشتر مکالمات رو در رو دارند. دستگاه های مجهز به این تکنولوژی، در محیط های ساکت تقویت و حذف فیدبک خوبی دارند. ویژگی اصلی آنها این است که شما را قادر می سازد صدای تلویزیون را در حد طبیعی بشنوید و متوجه گفتار افراد در تجمعات کوچک و کم تعداد شوید. کمترین قیمت سمعک مربوط به این رده است.

انواع سمعک را بشناسیم

سمعک داخل گوشی (ITE)

سفارشی و کاملا نامرئی!!! این سمعک ها از آنجایی که مستقیماً درون کانال گوش قرار می گیرند ، سمعک های نامرئی نامیده می شوند. سمعک های داخل گوشی به دلیل کوچک بودن ، برای کسانی که کم شنوایی خفیف تا متوسط دارند مناسب ترین گزینه هستند. علاوه بر این ، این که آیا شما می توانید از یک سمعک داخل گوشی استفاده کنید یا نه ، بستگی به میزان فضای کانال شنوایی شما دارد. همچنین عواملی همچون میزان جرم گوش، سلامت پرده گوش، عفونت گوش میانی و مهارت های فیزیکی انگشتان دست در انتخاب سمعک داخل گوشی دخیل هستند. با متخصصین شنوایی ما تماس بگیرید تا یک ارزیابی جامع از نظر تعیین مدل سمعک مناسب برایتان انجام دهد.

سمعک داخل گوشی
سمعک پشت گوشی

سمعک پشت گوشی (BTE)

سمعک های پشت گوشی با کارایی بالا و طراحی زیبا امروزه در کوچکترین اندازه های ممکن به اندازه یک دانه قهوه می باشند. سمعک های پشت گوشی به لوله پلاستیکی قالب گوش وصل شده و در پشت گوش قرار می گیرند. این نوع سمعک ها برای کاهش شنوایی خفیف تا شدید مناسب هستند و بسته به عملکرد مورد نظر شما و قدرت باتری در اندازه ها و مدل های مختلفی موجود هستند. قدرت بیشتر، طول عمر بالاتر، وجود دکمه تغییر بلندی صدا روی سمعک و راحتی استفاده از مزایای سمعک های پشت گوشی هستند.

سمعک رسیور در کانال (RIC)

سمعک های ریک یا رسیور در کانال، نوع خاصی از سمعک های پشت گوشی هستند که رسیور آنها بیرون از سمعک و درون کانال گوش قرار می گیرد. این سمعک ها سایز کوچک تری نسبت به سمعک های پشت گوشی مرسوم دارند و توسط سیم نازکی به رسیور درون کانال وصل می شوند. از نظر ظاهری دید کمی دارند و از نظر تخصصی در کم شنوایی های خاصی تجویز می شوند. افراد با این نوع سمعک ها صدای خود را راحت تر و طبیعی تر می شنوند و کانال گوش باز است.

سمعک رسیور در کانال

4 مرحله تهیه و خرید سمعک

مراحل روتین تهیه و خرید سمعک برای بسیاری از افراد کلافه کننده به نظر می رسد. ما در کلینک آوانا این مراحل را برایتان ساده، کوتاه و در حداقل زمان معطلی، ممکن کرده ایم. از برنامه‌ریزی زمان ملاقات ها تا اطمینان از انتخاب سمعک مناسب شما، ما مراقب همه چیز در مورد شما هستیم. در زیر به مراحل مرسوم و اصولی دریافت سمعک اشاره می کنیم:

آزمایش شنوایی

مرحله اول: انجام آزمایش شنوایی

در این مرحله باید قرار ملاقاتی با یک شنوایی شناس ترتیب دهید و شنوایی خود را ارزیابی کنید. بعضی انواع آزمایشات شنوایی رایج عبارتند از : ادیومتری، آزمایشات درک گفتار در سکوت و در نویز و بررسی عملکرد پرده گوش و گوش میانی. در این مرحله میزان و نوع کم شنوایی مشخص می شود و در صورت نیاز به درمان های پزشکی ارجاعات لازم صورت می‌گیرد.

متخصصین شنوایی کلینیک آوانا به شما در مورد سمعک مناسب مشاوره تلفنی رایگان می‌دهند و در صورت نیاز به ملاقات حضوری یا انجام آزمایش شنوایی در منزل برای آن برنامه ریزی می کنند.

مرحله دوم: انتخاب سمعک و قالب گیری اولیه

در این مرحله شنوایی شناس بر اساس نتایج حاصل از آزمایشات شنوایی (که ادیوگرام نامیده میشود) سمعک های مناسب شما را پیشنهاد میدهد. علاوه بر ادیوگرام، سه عامل مهم دیگر در انتخاب سمعک مناسب دخیل هستند: سطح تکنولوژی مورد نیازتان، سبک زندگی و بودجه شما. پس از تصمیم گیری در مورد دستگاه مد نظرتان و قالب گیری اولیه از گوش ، یک قرار ملاقات دیگر را برای برنامه ریزی و تنظیم سمعک نیاز خواهد بود.

کلینیک آوانا می تواند در برخی افراد سفارش سمعک را از قبل بگیرد و دیگر نیازی به مراجعه بار دوم نباشد. یعنی در همان جلسه ملاقات اول سمعک شما آماده تحویل و تنظیم است. در خصوص امکان پذیر بودن این گزینه برای شما با متخصصین ما مشورت نمایید.

انتخاب سمعک و قالب گیری اولیه
تنظیم سمعک

مرحله سوم: تنظیم سمعک

همانطور که قبلا اشاره شد، وقتی سفارش سمعک شما گرفته شد لازم است مجددا برای تنظیم آن مراجعه فرمایید. در این مرحله شما می توانید از سمعک در محیط های مختلف روزمره استفاده کنید و در صورت نیاز برای تنظیم دقیق تر سمعک متناسب با نیازهایتان مجددا مراجعه کنید. در صورتیکه سمعک تجویز شده رضایت شما را جلب نکرده باشد، کلینیک آوانا مدل های دیگر سمعک را برایتان آزمایش می کند. لازم به ذکر است تمام های ارائه شده توسط کلینیک آوانا دارای دو سال گارانتی معتبر شرکتی می باشند.

مرحله چهارم: استفاده از سمعک در زندگی روزانه

از تجربه شنیدن با سمعک جدید خود و درک صداهایی که قبلا آنها را از دست می دادید لذت ببرید. هر زمان هرگونه سؤال یا مشکلی در ارتباط با سمعک برایتان پیش آمد ، با شنوایی شناس خود مشورت کنید.

تنظیم سمعک

سازگاری داشتن با سمعک

هنگامی که فرد کم شنوا سمعک را دریافت می کند، شما باید مشوق او باشید و برای رسیدن به نتیجه مورد دلخواه، از وی بخواهید صبر زیادی داشته باشد. آشنا شدن با صدای تقویت شده می‌تواند طاقت فرسا باشد، چر که مغز، اصوات مشخصی را فراموش کرده است و باید دوباره، گوش دادن را یاد بگیرد. این وضعیت مشابه عضله ایست که مدت هاست بکار گرفته نشده است. روزهای اول، استفاده مستمر از سمعک بسیار مهم است. با گذشت زمان، مغز به سازگاری مناسبی رسیده و مزایای استفاده از آن آشکار می گردد. برای داشتن انتظارات واقع بینانه از سمعک نکات زیر را به یاد داشته باشید:

سمعک نمی تواند بطور کامل شنوایی فرد را بازگرداند.

سمعک شنوایی کاملا طبیعی ایجاد نمی کند.

– حتی با استفاده از سمعک، همچنان محیط های پر سر و صدا اندکی مشکل آفرین می باشند (همانند فردی با شنوایی طبیعی که در چنین محیط هایی برای شنیدن دچار چالش می شود)

– دوره سازگاری در افراد مختلف متفاوت بوده و می تواند از چندین ساعت(در افرادی که قبلا تجربه استفاده از سمعک داشته اند) تا چندین روز، هفته و یا ماه طول بکشد.

– در ابتدا ممکن است میزان شدت صدا بسیار کم یا بسیار بلند باشد. اگر اینطور است برای تنظیم دقیق سمعک با شنوایی شناس خود تماس بگیرید.

سازگاری با سمعک

راهکارهایی برای بهبود کارایی سمعک

سمعک نمی تواند به تنهایی، فرد کم شنوا را برای برقراری ارتباط موفق در تمامی شرایط شنیداری توانمند سازد. ارتباط، فرایندی دو طرفه است. با در نظر گرفتن موارد زیر، اعضای خانواده و دوستان می توانند اقداماتی را انجام دهند که فرایند گوش کردن و برقراری ارتباط آسان تر گردد:

تنظیم سمعک

-قبل از شروع به صحبت، توجه فرد را جلب نمایید. بدین ترتیب، فرصت لازم برای توجه به شما و تمرکز بر آنچه می گویید فراهم می گردد.

-بطور واضح و با سرعتی طبیعی صحبت نمایید. به خاطر داشته باشید که نه آرام صحبت کنید و نه فریاد بزنید.

-نزدیک تر بیایید و به گونه ای بنشینید و یا بایستید که صورت و حالات آن به خوبی دیده شود و لب خوانی با سهولت انجام گیرد.

-در هنگام غذا خوردن و یا کشیدن سیگار صحبت ننمایید.

-در هنگام صحبت کردن، صورت شما پشت روزنامه قرار نداشته باشد و دست خود را جلوی دهانتان نگیرید.

-درحالی که در اتاق دیگر هستید، صحبت نکنید.

-اگر فرد کم شنوا به راحتی گفتار شما را درک نمی کند با جمله بندی جدیدی آن را تکرار نمایید.

-در مکالمات گروهی، گفتار یکدیگر را قطع نکنید.

-از راهروها و پنجره های پر سر و صدا، دوری کنید و برای صحبت کردن، به دنبال مکانی آرام تر باشید.

-سر و صدای زمینه(نویز) را کاهش دهید، مثلا صدای تلویزیون را کم نمایید.

-در شرایطی که باهم به سینما و یا تئاتر می روید، از قبل مطمئن شوید که آیا این مکان ها مجهز به وسایل کمک شنوایی (سیستم هایی که در کنار سمعک به شنیدن کمک می کنند) می باشند.

-هنگام رفتن به رستوران ها، به دنبال مکان های آرام تر باشید.

-در سمینارها و کنفرانس ها، افراد کم شنوا باید جلو بنشینند. به علاوه باید سخنرانان از میکروفون استفاده کنند.

بهبود کارآیی سمعک

ثبت قرار ملاقات

جهت تعیین نوبت حضوری فرم را تکمیل نمائید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند