دستگاه FM چیست؟

علیرغم راهبردهای نوین کاهش نویز در نسل جدید سمعک ها، محیط هایی وجود دارد که در آنها عواملی چون نویز زمینه، فاصله از سیگنال مورد نظر(برای مثال صحبت معلم در کلاس درس) و بازآوایی (انعکاس و اکو شدن صدا)، میزان بهره مندی فرد از تقویت کننده را به شدت متأثر می کند.

 

دستگاه FM از جمله مهمترین پیشرفت های فن آوری است که در چنین شرایطی برای افراد دچار کم شنوایی به خصوص کودکان مدرسه رو قابل استفاده است.

 

این دستگاه شامل دو بخش اصلی است:

 

  • 1. میکروفون به همراه انتقال دهنده یا فرستنده رادیویی FM برای گوینده
  • 2. گیرنده رادیویی FM برای شخص دارای سمعک

 

 

در دستگاه FM، میکروفونی که مقابل دهان گوینده قرار دارد سیگنال صوتی (برای مثال صحبت های مداوم) را دریافت کرده و سپس فرستنده FM ، آن را به گیرنده سمعک می فرستد.

علاوه بر این، تنظیم این سمعک ها از انعطاف پذیری بسیار بالایی برخوردار است.

جای خوشبختی است که در حال حاضر اگر سمعک برای رفع نیازهای فرد دچار کاهش شنوایی کافی نباشد وسایل کمک شنوایی دیگری نیز وجود دارند.

 بدین ترتیب سطح نویز زمینه به حداقل رسیده و فرد دارای سمعک سخنان گوینده را بدون کاهش شدت در اثر فاصله، دریافت می کند.

 به عبارت دیگر، نوع آوری دستگاه FM مشکلات شنوایی ناشی از نویز زمینه، فاصله از گوینده و بازآوایی محیط را برطرف کرده و سیگنال مورد نظر را مستقیما از منبع صوتی به گوش فرد دارای سمعک انتقال می دهد.

قابل ذکر است که این دستگاه با کاشت حلزونی نیز قابل استفاده و سازگار است.

 

سیستم FM چه مزیتی برای کودکان دارد؟

سیستم مدولاسیون فرکانسی (FM) و انواع سیستم های بی سیمی دیگر باعث بهبود کیفیت سیگنال می شود و درنتیجه باعث می شود میزان درک گفتار به مراتب خیلی بیشتر از دیگر الگوریتم های پردازشی درون سمعک شود.

اگرچه سیستم FM باعث می شود سیگنال بهبود یافته ای برای هر فرد دچار کم شنوایی فراهم آید، ولی ارزش آن به مراتب برای کودکان بیشتر و مهمتر است. علت این امر تا حدی به خاطر این است که کودکان به نسبت سیگنال به نویز بالاتری در مقایسه با بزرگسالان نیاز دارند و تا حدی به خاطر این مسئله نیز است که کودکان مدت زمان بیشتری از روز را در شرایطی صرف می کنند که یک گوینده اصلی وجود دارد و آن گوینده می تواند به راحتی دستگاه فرستنده را به خودش وصل کند.

سیستم های پیشرفته تر FM را می توان با دو فرستنده و یا تعداد بیشتری از آن استفاده کرد به گونه ای که اگر داخل اتاق، بیشتر از یک نفر وجود داشته باشد می توان از چندین میکروفون-فرستنده استفاده کرد. این امر باعث می شود تا کودک بتواند گفتگوهای دیگر اشخاص موجود در اتاق را بهتر دنبال کند و بدین وسیله کودک در معرض حجم بیشتری از زبان و با کیفیت صوتی بالایی قرار می گیرد.

در چه محیط هایی می توان از سیستم FM استفاده کرد؟

پر کاربردترین محل استفاده سیستم FM در مدرسه و کلاس های آموزشی است ولی محدود به آن نمی شود. علاوه بر مدرسه، می توان از سیستم FM در خانه و مکان های دیگر نیز استفاده کرد. سیستم FM به هر کودکی با هر سنی کمک می کند تا گفتگوهای درون خورویی که به سفر می رود، در حین تماشای تلویزیون، در هنگام ورزش و گوش دادن به حرف های مربی، در هنگام بیرون رفتن و تفریح و…را درک کند.

همچون قضیه مربوط به مدرسه، باید بر یک مشکل بزرگ چیره شد و آن اطمینان یافتن از این مسئله است که کودک باید سیگنال را از سوی فرستنده فقط در هنگامی دریافت کند که کلمات بیان شده از سوی شخصی که فرستنده به او وصل است، به صورت طبیعی و عادی به گوش کودک در آن شرایط برسد و همچنین باید از این مسئله اطمینان حاصل شود که میکروفون موضعی آنقدر حساسیت لازم را دارد که منابع صوتی دیگر و گویندگان نزدیک به کودک را در تمامی مواقع دیگر دریافت کند. بنابراین اینگونه تغییر حالت بر اساس گفتار، به همان اندازه ای که می تواند در مدرسه کمک کننده و مفید باشد، در خانه و دیگر شرایط اجتماعی نیز می تواند مفید و موثر باشد.

دریافت مشاوره رایگان شنوایی سنجی