کاشت حلزون
در حال حاضر اطلاعات مستندی در دست است که حاکی از کاربرد موفق کاشت حلزون در افراد دچار کم شنوایی حسی عصبی شدید تا عمیق است.
دستگاه کاشت حلزونی شامل اجزای داخلی و خارجی است:
- 1. اجزای خارجی اصلی این وسیله عبارتند از: یک میکروفون (که در سطح گوش قرار دارد)، پردازشگر گفتار و یک سیم پیچ فرستنده (فرستنده خارجی) که شامل یک آهنربای کوچک است.
- 2. اجزای داخلی وسیله یا اجزایی که کاشت می شوند شامل نوعی سیم پیچ داخلی با مدار الکترونیکی(گیرنده داخلی) برای دریافت و رمزگشایی سیگنال، و یک آرایش الکترودی است.
با انجام عمل جراحی، گیرنده داخلی زیر پوست و داخل استخوان ماستوئید قرار داده می شود.
جایگاه آرایش الکترودی نیز در حلزون گوش داخلی فرد است. دستگاه های کاشت حلزونی به صورت زیر عمل می کنند.
صدای محیط (که شامل گفتار هم می شود) توسط میکروفون دریافت شده و به سیگنال الکتریکی تبدیل می شود.
این سیگنال الکتریکی از طریق سیم نازکی به پردازشگر گفتار منتقل می شود.
پردازشگر گفتار برای انجام پردازش سیگنال پیشرفته اش، برای هر فرد بطور جداگانه برنامه ریزی می شود.
هنگامی که سیگنال پردازش شد (یعنی پس از فیلتراسیون، تجزیه و تحلیل و رمزگردانی) توسط سیم نازک دیگری به سیم پیچ بیرونی، و از آنجا با عبور از پوست از طریق سیگنال حاملی به گیرنده داخلی انتقال می یابد.
در پایان، گیرنده داخلی سیگنال را رمزگشایی کرده و آن را به آرایش الکترودی می فرستد.
آرایش الکترودی موجب تحریک مستقیم رشته های عصبی گوش داخلی می شود.
در نسل جدید کاشت های حلزونی، الکترودها می توانند بیش از 20 ناحیه متفاوت در گوش داخلی را تحریک کنند.
مهم ترین برتری این کاشت های چند کاناله این است که فرد را قادر می سازد تا اطلاعات ویژه فرکانس را استخراج کند.
کاشت حلزون در کودکان
مطالعات زیادی نشان داده اند که بطور میانگین کودکان کاشت شده عملکرد به مراتب بالاتری(در زمینه دریافت گفتار، تولید گفتار یا جایگاه تحصیلی) نسبت به کودکانی دارند که با میانگین آستانه شنوایی بیشتر از 90dB HL و دارای سمعک هستند.
مطابق با اینگونه برتری عملکردی واضح کاشت در افت های شنوایی عمیق، مطالعات نشان داده اند که اگر کاشت حلزون حداقل برای یک گوش و تا حد امکان بصورت زودهنگام و ترجیحا حول و حوش 12 ماهگی انجام پذیرد، وضعیت درک و تولید گفتار کودکان کاشت شده در دوران کودکی آنها به حداکثر میزان خود می رسد.
وقتی کاشت حلزون زودتر انجام پذیرد و به نتایج برتری دست یافته شود، در هزینه ها نیز صرفه جویی می گردد زیرا هزینه تحصیل و آموزش پایین می آید.
اگرچه کاشت دیرهنگام ( مثلا 5 تا 10 سالگی) به یقین باعث به حداکثر رسیدن نتایج نمی شود، ولی برای آن دسته از کودکانی سودمند خواهد شد که کمترین فایده و سودمندی را از سمعک می برند.
جهت مشاوره رایگان برای خرید سمعک با قیمت مناسب با کارشناسان ما تماس حاصل نمائید:
47286 (داخلی 9)
44520582-6 (داخلی 348)
09128959427
ساعات کار
روزهای هفته | 8:00 – 17:00 |
پنج شنبه | 9:00 – 17:00 |
جمعه | 11:00 – 14:00 |
021-47286 (داخلی 9)
آدرس کلینیک
استانداردهای ما
زندگی شنیدن آهنگ شادیهاست
تجهیزات پیشرفته و بهروز تشخیصی
مشاوره دلسوزانه به مراجعین
کلینیک سنجش شنوایی آوانا (صاحب کوثر) فعالیت رسمی خود را از سال 1395 در درمانگاه شبانهروزی خیریه صاحب کوثر واقع در منطقه 21 تهران (تهرانسر)، در دو نوبت صبح و بعدازظهر آغاز کرده است.
سلام. نوزاد من ۸ ماه دارد و ۳ ماه است که برای او کم شنوایی شدید در هر دو گوش تشخیص داده اند. اکنون ۱ ماه است که برایش سمعک تهیه کرده ایم ولی نوزادم با گذاشتن سمعک بلافاصله آنها را در می آورد. برای حل این مشکل چه راهکاری پیشنهاد می کنید؟
سلام
هدف از سمعک در کودکان حداکثر استفاده از ورودی های شنوایی و به حداقل رساندن اثرات کم شنوایی در رشد و تکامل زبان گفتاری است. پس از تهیه سمعک مرحله بعد آگاه کردن والدین از اهمیت ورودی شنوایی اولیه، و نیاز به وادار کردن کودک برای استفاده مداوم از سمعک است. عادت دادن کودک به استفاده از سمعک بسیار مهم است. نوزادان برای استفاده از سمعک، کنترل حرکتی لازم را ندارند. والدینی که استفاده از سمعک را به عنوان بخشی از کارهای روزمره و معمول کودک، مانند تعویض و تغذیه نوزاد می پذیرند، می توانند از عدم تمایل و همکاری کودک به استفاده از سمعک جلوگیری کنند. کودکان غالبا از پوشیدن جوراب هایشان امتناع می کنند که ممکن است در مورد استفاده از سمعک هم مشاهده شود. در مورد نوزادی که سمعک هایش را می کشد و در می آورد استفاده از برخی روش های رفتاری می تواند مفید واقع شود. بدین منظور می توان از حواس پرت کن های لذت بخشی مانند برنامه های تلویزیونی و ویدیویی مورد علاقه کودک استفاده کرد. در مرحله بعدی، همزمان کردن ورودی شنوایی با ارائه تقویت مثبت، مانند تعامل چهره به چهره بزرگسالی که لبخند بر لب دارد کمک کننده است. زمان نیز عامل مهمی است که باید به آن توجه داشت. نوزادی که خسته شده یا بداخلاقی می کند کمتر احتمال دارد که سمعک را روی گوش هایش نگه دارد، اما والدین باید یاد بگیرند که به کودک بفهمانند استفاده از سمعک اجتناب ناپذیر است. در صورتی که برای والدین، رشد و توسعه زبان گفتاری در اولویت است، کودک باید تا آنجا که ممکن است تجارب شنیداری داشته باشد.
[…] مقاله مرتبط : کاشت حلزون چیست ؟ […]