عملکرد گوش داخلی
گوش داخلی یک سیستم مکانیکی الکتروشیمیایی با ساختاری پیچیده است.
چندین فعالیت یکپارچه و هماهنگ منجر به حس شنیدن می شوند.
حرکت مکانیکی ساختارها در سراسر گوش داخلی، مایع شمیایی مخصوص (آندولنف) که لازمه شلیک گیرنده های شنوایی (سلول های مویی) است را به حرکت وا می دارد و نهایتا شلیک سلول های مویی که منجر به انتقال اطلاعات عصبی به سیستم شنوایی مرکزی می شود.
گردش خون در گوش داخلی، برای کارکرد صحیح آن حیاتی است.
اگر هرگونه عارضه ای منجر به اختلال گردش خون در بدن انسان و گوش داخلی شود، یکی از اثرات جانبی آن رخداد کم شنوایی است.
زیرا ساختارهایی که در بدن وابسته به گردش خون هستند، در اثر اختلال در آن دچار سوء تغذیه می شوند.
حفره های گوش داخلی حاوی پری لنف و آندولنف هستند که هر کدام از آن ها ترکیب شیمیایی خاص خود را داشته و تعادل سدیم و پتاسیم صحیح آن ها، لازمه کارکرد سیستم شنوایی است.
سلام. من یک خانم ۴۳ ساله هستم که چهار روز است در هر دو گوشم درد شدیدی احساس میکنم. تا به حال سابقه عفونت گوش نداشته ام. آیا ممکن است دچار عفونت گوش شده باشم یا علت درد گوشم چیز دیگری است؟
پارگی پرده گوش می تواند به علت ضربه، عفونت گوش میانی، فشار آب یا هوا و ضربه صوتی ایجاد شود. در صورت تشخیص زودهنگام پارگی پرده گوش، با درمان عفونت گوش و نیز جلوگیری از ورود آب و رطوبت به داخل گوش(با کمک پنبه آغشته به وازلین یا قالب ضد آب) احتمالا پرده گوش ترمیم خواهد شد و یک پرده ثانویه نازک در محل پارگی تشکیل می شود که به آن نئوتمپان گفته می شود. در اغلب موارد بدون استفاده از میکروسکوپ یا اتوسکوپ پنوماتیک نمیتوان پارگی پرده گوش را از نئوتمپان نازک تشخیص و افتراق داد. انجام آزمون تمپانومتری نیز برای تأیید سالم بودن پرده گوش توصیه می شود. در صورتیکه پارگی مزمن وجود داشته باشد و ترمیم خودبخودی رخ ندهد فرد کاندید جراحی ترمیم پرده گوش خواهد بود.