کم شنوایی

میزان شنوایی شما

آیا برقراری ارتباط با اطرافیان برای شما مشکل بوده و باعث آزردگی و خستگی شما می شود؟

آیا آشنایان و بستگان شما از اینکه شما خوب نمی شنوید، شکایت دارند؟

شما ممکن است از لحاظ فیزیکی در وضعیت بسیار مطلوبی به سر ببرید، ولی ایا از وضعیت شنوایی خود آگاهی دارید؟

در این مطلب ، قصد داریم به موضوع وضعیت شنوایی و چگونگی تشخیص کم شنوایی بپردازیم.

اگر شما به وضعیت نوایی خود آگاه بوده و اقدامات لازم را به موقع انجام دهید، کم شنوایی نمی تواند مانع لذت بردن شما از زندگی شود.

اهمیت توجه به وضعیت شنوایی

از بین 5حس ما، حس شنوایی دارای اهمیت بالاتری بوده و در صورت محرومیت از آن، ارتباط ما با کسانی که دوستشان داریم و به طور کلی با جهان پیرامون قطع می گردد.

تمام صداهایی را که به صورت روزمره می شنوید به خاطر بیاورید: صحبت کردن با دوستان، خنده کودکان، آهنگ مورد علاقه تان و … . اگر دقت کنید می بینید که اصوات به زندگی شما معنا بخشیده و برای شما نیروبخش خواهند بود.

حس شنوایی علاوه بر این که به ما کمک می کند تا با دیگران ارتباط برقرار کنیم، باعث ایجاد امنیت نیز می شود. صدای آژیر خطر، صدای بوق ممتد یک ماشین، صدای کمک خواستن یک کودک و … تنها مثال هایی هستند که نشان می دهند این توانایی تا چه میزان پراهمیت است.

ما در تمام موارد زندگی بر حس شنوایی خود تکیه می کنیم و با دانستن این نکته باید از آن مراقبت کنیم.

 

آیا شما اینگونه هستید؟

آیا فکر می کنید که شنوایی شما مثل گذشته نیست؟

برای مثال ، ایا همیشه مجبورید برای فهمیدن صحبت های دیگران به صورت آن ها نگاه کنید؟

 

از وضعیت شنوایی خود آگاه شوید

کم شنوایی به اندازه ای تدریجی افزایش می یابد که فرد کم شنوا ممکن است آخرین فردی باشد که از مشکل شنوایی خود باخبر می شود.

درواقع، گاهی بستگان، دوستان و یا همکاران شما، زودتر از خودتان متوجه مشکل شما می شوند. آن ها ممکن است خطاب به شما بگویند: ” چرا به حرف های من خوب گوش نمی دهی؟” و یا ، از اینکه شما صدای تلویزیون را بلند می کنید، آزرده شوند ، حتی ممکن است از اینکه شما به صدای تلفن یا زنگ درب توجهی نشان نمی دهید، متعجب شوند.

معمولا مشکل اصلی ، کم شنوایی نیست، بلکه اقدامات دیرهنگام برای جبران آن است.

برای جلوگیری از این موارد، شما باید شنوایی خود را بررسی نموده و از وضعیت شنوایی خود آگاهی یابید.

 

آیا می دانستید بیش از 500 میلیون نفر در سراسر دنیا، مبتلا به کم شنوایی هستند و نیمی از آن ها در سنین میانسالی قرار دارند؟

 

علل ایجاد کم شنوایی

اگرچه کم شنوایی اغلب با افزایش سن رخ می دهد، ولی همیشه این چنین نیست. کم شنوایی ناشی از افزایش سن، ممکن است از سنین مختلف آغاز شود ولی اغلب پس از 65سالگی است.

از علل دیگر ایجاد مشکلات شنوایی، عفونت، ضربه یا آسیب های حین تولد است.

به طورکلی سه نوع کم شنوایی وجود دارد:

  • کم شنوایی انتقالی

  • کم شنوایی حسی عصبی

  • کم شنوایی آمیخته (که ترکیبی از هر دو است)

توضیح مورد 1- کم شنوایی انتقالی:

کم شنوایی انتقالی، ناشی از مشکلاتی است که در گوش خارجی و گوش میانی رخ داده و از رسیدن اصوات به گوش داخلی جلوگیری می کند. از شایع ترین علل ایجاد این نوع کم شنوایی، می توان به تجمع جرم داخل گوش، پارگی پرده گوش، تجمع مایع پشت پرده گوش و اسیب استخوانچه های گوش میانی اشاره کرد.

توضیح مورد 2- کم شنوایی حسی عصبی:

این نوع کم شنوایی، به دلیل آسیب سلول های حسی یا فیبرهای عصب شنوایی در گوش داخلی ایجاد می شود. این آسیب باعث می شود تا اصوات به درستی منتقل نشوند. شایع ترین علل ایجاد کم شنوایی های حسی عصبی عبارتند از:

  • پیرگوشی (کاهش شنوایی ناشی از افزایش سن)
  • و قرار گیری بیش از حد در برابر نویز.

کم شنوایی ناشی از افزایش سن (پیرگوشی)

با افزایش سن، ممکن است توانایی ما در شنیدن اصوات آهسته و زیر، کاهش یابد. اگر صدای آواز پرندگان را نشنویم، شاید مشکلی پیش نیاید ولی وقتی نتوانیم اصوات گفتاری را درک نمائیم، قضیه کمی نگران کننده خواهد شد.

شنوایی شما چگونه تغییر می کند؟

حتی با وجود کم شنوایی، ممکن است بسیاری از اصوات، مثل صدای ماشین چمن زنی و … قابل شنیدن باشند ولی شنیدن صداهای آهسته تر برای شما دشوار باشد. به صدای زنان و کودکان دقت کنید. گاهی به دلیل کم شنوایی، فهمیدن جملات گوینده زن و کودک دشوار است ولی ممکن است در شنیدن صدای مردان مشکلی نداشته باشید.

با گذشت زمانف شنوایی شروع به ضعیف شدن می کند. این کاهش حتی از دوران نوجوانی شروع می شود. اما از آنجا که این روند بسیار تدریجی اتفاق می افتد شما متوجه آن نخواهید شد.

دانستن این مطالب به شما کمک می کند تا بیشتر به عکس العمل های خود حساس شوید. اگر از دیگران می خواهید تا حرفشان را تکرار کنند یا در محیط های شلوغ درک کلمات برایتان مشکل می شود، وقت آن رسیده تا شنوایی خود را ارزیابی نمائید.

کم شنوایی ناشی از نویز و صداهای بلند

این نوع کم شنوایی، اغلب به دلیل قرارگیری طولانی مدت در مقابل سر و صداهای بلند ایجاد می شود و بسیاری از افراد، از قبیل پرسنل نظامی، افسران پلیس، کارگران کارخانه ها، کشاورزان، دندان پزشکان و تمام مشاغلی را که در معرض صداهای بلند هستند، را تهدید می کند. همچنین گوش دادن به موسیقی با صدای بسیار بلند که در بسیاری از جوامع امروزی رایج است، می تواند باعث ایجاد کم شنوایی شود.

قرارگیری مداوم در معرض سروصدا، می تواند وقوع کم شنوایی را تسریع کند. حتی سروصداهای بلند ناگهانی، مثل صدای چکش، می تواند باعث اسیب دائمی به شنوایی شما شود. اگر در معرض سروصدای بیش از حد بلند هستید، حتما از محافظ های گوش استفاده کنید. برای تهیه محافظ های گوش، می توانید به کلینیک های شنوایی شناسی مراجعه نمائید.

 

دریافت مشاوره رایگان شنوایی سنجی